Liderul opoziţiei din Belarus mulţumeşte României şi lui Klaus Iohannis pentru sprijinul oferit: În 1989, România s-a aflat în aceeaşi situaţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Liderul opoziţiei din Belarus mulţumeşte României şi lui Klaus Iohannis pentru sprijinul oferit: În 1989, România s-a aflat în aceeaşi situaţie

Liderul opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, şi-a exprimat marţi “recunoştinţa” la adresa României şi a preşedintelui Klaus Iohannis pentru sprijinul oferit în contextul manifestaţiilor .pro-democratice din această ţară şi demonstraţiilor împotriva regimului autoritar al lui Akesandr Lukaşenko.

Tihanovskaia, care se află în azil politic în Lituania, a avut, marţi, o intervenţie online la o dezbatere organizată de Ambasada Republicii Lituania în România şi Centrul de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning (CPC-EW) la sediul Institutului Diplomatic Român, scrie Calea Europeană.

“Aş dori să îmi exprim recunoştinţa la adresa prietenilor noştri români şi a preşedintelui (n.r. – Klaus Iohanns) care, la 21 septembrie, împreună cu omologii săi polonez şi lituanian, au semnat o scrisoare către comunitatea internaţională pentru a-i ajuta pe belaruşi să primească sprijin. Vechea zicală “un prieten la nevoie se cunoaşte” nu a părut niciodată mai importantă pentru belaruşi, în timp ce oameni inocenţi sunt arestaţi şi torturaţi pe străzile oraşelor noastre. Ţara noastră este condusă de un autocrat care a dat ordin pentru utilizarea violenţei împotriva manifestanţilor paşnici. Ne bucură orice strop de solidaritate şi simţim sprijinul României, Lituaniei şi Poloniei“, a spus Tihanovskaia, care alături de opoziţia democratică a câştigat săptămâna trecută Premiul Saharov pentru libertatea de gândire.

“Nu cu mult timp în urmă, în 1989, România, Polonia şi Lituania s-au aflat în aceeaşi situaţie. Astăzi, a sosit timpul şi pentru Belarus să se descătuşeze“, a spus ea, în încheierea mesajului său.
Similare
RECOMANDĂRI