Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lista miniştrilor din cabinetul Dăncilă, votată astăzi în Comitetul Executiv Naţional al PSD

Şedinţa PSD este programată să înceapă la ora 11.00. ALDE se reuneşte cu o oră mai devreme. Viorica Dăncilă va participa la întâlnirea partenerilor de coaliţie. Cu propriile criterii de integritate puse în sertar, social democraţii cu probleme penale pot fi desemnaţi miniştri. Ar urma să fie schimbaţi cam o treime dintre actualii deţinători de portofolii. Conducerile celor două camere ale Parlamentului se vor reuni la ora 15.00 pentru stabilirea calendarului învestirii cabinetului Dăncilă.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a anunţat într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ministerului că se retrage din guvern, transmite Agerpres.

De la ora 10.00, premierul desemnat Viorica Dăncilă participă la şedinţa Biroului Politic Central al ALDE, care se reuneşte pentru a valida componenţa guvernului. 

"Am invitat-o pe doamna Dăncilă pentru a se face cunoscută conducerii ALDE şi colegilor din grupurile parlamentare de la Senat şi Cameră. E un gest firesc şi al premierului care vrea să îi cunoască pe colegi şi al colegilor care au curiozitatea să discute cu domnia sa", a explicat preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Rovana Plumb are şanse maxime să devină vicepremier fără portofoliu. La Transporturi, favorit pare deputatul PSD Sorin Bota, dar nu e cu totul exclus să revină Răzvan Cuc. În fruntea Educaţiei s-ar putea întoarce Ecaterina Andronescu, iar Sănătatea i-ar putea reveni Rodicăi Nassar. Noul ministru al Culturii ar putea fi actorul George Ivaşcu.

Similare
RECOMANDĂRI