MAE a emis o nouă atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Spania
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

MAE a emis o nouă atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Spania

Ministerul Afacerilor Externe din România îi avertizează pe cetăţenii români că urmează două zile cu temperaturi foarte ridicate în câteva zone ale Spaniei.

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică spaniolă AEMET a actualizat prognoza de vreme nefavorabilă şi a emis, pentru intervalul 21-22 august, un cod galben de caniculă.

Acesta este valabil în câteva zone ale Spaniei. Sâmbătă va fi cod galben de caniculă, cu temperaturi de până la 39 grade Celsius în comunităţile Andaluzia, Aragon şi Insulele Canare. Duminică, temperaturi de până la 39 de grade Celsius vor fi în comunităţile Madrid, Andaluzia, Castilla y Leon, Castilla La Mancha, Extremadura şi Insulele Baleare.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca cetăţenii români să consulte în permanenţă informaţiile comunicate în mod public de autorităţile spaniole. 

De asemenea, în caz de urgenţă, se recomandă cetăţenilor români care se află în zonele afectate să contacteze autorităţile competente, apelând telefonul de urgenţă 112. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Secţiei Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid.

Similare
RECOMANDĂRI