Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mesaje de felicitare de Ziua Naţională a României au fost transmise de oameni de cultură, politicieni, diplomaţi şi artişti de pe ambele maluri ale Prutului

Românii au fost şi astăzi uniţi în suflet oriunde s-ar fi aflat. Mesaje de felicitare de Ziua Naţională a României au fost transmise de oameni de cultură, politicieni, diplomaţi sau artişti de pe ambele maluri ale Prutului. Cu toţii au reamintit despre importanţa măreţului eveniment de la 1 decembrie 1918 şi i-au îndemnat pe români să respecte şi mai departe valorile libertăţii, unităţii, respectului reciproc şi toleranţei.

MAIA SANDU, PREŞEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "De Ziua Naţională a României, mulţumim pentru prietenie şi pentru toate lucrurile bune pe care le-am făcut şi le vom face împreună! Ne leagă trecutul istoric, ne leagă cultura comună şi limba română, iar în faţă avem un viitor care poate să ne apropie şi mai mult. "

Excelenţa Sa DANIEL IONIŢĂ, ambasadorul României în Republica Moldova: „Anul acesta, celebrăm 103 ani de la Marea Unire, moment de importanţă astrală, când inimile tuturor locuitorilor provinciilor româneşti au bătut la unison. Nu vom conteni să afirmăm că 1 decembrie 1918 a fost un moment de referinţă în istoria modernă a României, o dovadă incontestabilă a ataşamentului poporului român faţă de valorile libertăţii, unităţii, echităţii sociale, democraţiei, respectului reciproc şi toleranţei.”

IGOR GROSU, PREŞEDINTELE PARLAMENTULUI REPUBLICII MOLDOVA: „Schimbul activ de vizite la cel mai înalt nivel a dat un nou impuls parteneriatului strategic dintre Republica Moldova, care confirmă angajamentul comun pentru extinderea colaborării în toate domeniile prioritare de activitate. Sunt ferm convins că eforturile noastre concertate pe dimensiunea parlamentară (...) vor contribui plenar la consolidarea cooperării privilegiate dintre ţările noastre."

MIHAI CHIRICA, primarul municipiului Iaşi: „Din Iaşi, din capitala istorică a României,  din capitala sufletului românesc. Azi, de Ziua Naţională a României, vă transmit cele mai calde urări de sănătate, prosperitate şi linişte. Indiferent de cât de departe sunteţi de ţară, să ştiţi că am rămas alături de voi. Ne sunteţi dragi cu toţii. Indiferent dacă trăiţi aici sau nu, suntem alături de voi şi vă aşteptăm din nou acasă.”

NATALIA GAVRILIŢA, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: „De ziua naţională a României celebrăm înţelegerea, ajutorul reciproc şi legăturile istorice care unesc destinele ţărilor noastre. Mă bucur să trăiesc într-o epocă în care construim poduri, conexiuni energetice, gazoducte şi viitor european acolo unde anterior era sârmă ghimpată şi înstrăinare."

SERGIU PRODAN, ministrul Culturii, Republica Moldova: „Despre Ziua Naţională a României pot vorbi la nesfârşit. La mulţi ani, România! La mulţi ani dragi români! Avem o istorie, avem un neam, avem o tradiţie, un patrimoniu extraordinar, pe care mulţi ani înainte avem de muncit să îl punem în valoare şi să ne bucurăm de această moştenire pe care o avem împreună.”

NICU POPESCU, MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE ŞI INTEGRĂRII EUROPENE: „Poate că nu toţi conducătorii noştri au ştiut sau au vrut să înveţe din prietenia pe care România ne-a oferit-o necondiţionat de-a lungul timpului, indiferent de conjuncturile politice de la Chişinău ori Bucureşti. Însă pentru cetăţenii Republicii Moldova, România a însemnat întotdeauna un exemplu de urmat."
Similare
RECOMANDĂRI