Oradea, nominalizată în competiţia „Cea mai bună destinaţie europeană turistică în anul 2022'”
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Oradea, nominalizată în competiţia „Cea mai bună destinaţie europeană turistică în anul 2022'”

Oradea este singurul oraş din România nominalizat într-o competiţie europeană pentru a primi titulatura de "Cea mai bună destinaţie europeană în 2022", de o cunoscută platformă de promovare a turismului şi culturii europene, voturile urmând să se încheie în trei zile, a informat luni Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR), relatează stiriletvr.ro.

Potrivit unui comunicat al APTOR, Oradea poate fi votată pe site-ul www.vote.ebdest.in până în 10 februarie.

Competiţia este organizată de EuropeanBestDestinations.com, cel mai vizitat site dedicat turismului din Europa, în parteneriat cu reţeaua EDEN a Comisiei Europene şi partenerii media Forbes US, Conde Nast Travelers. Este cea de-a 13-a competiţie privind "Cele mai bune destinaţii europene turistice în 2022".

Sunt selectate 20 de destinaţii pe baza ofertei culturale, turistice şi a dezvoltării durabile. Anul acesta, printre cele 20 de destinaţii regăsim un singur oraş din România: Oradea. La baza selecţiei au stat mai mulţi factori care poziţionează Oradea în fruntea destinaţiilor turistice "must see & experience" în Europa: bijuteriile arhitecturale Art Nouveau, una dintre cele mai frumoase cetăţi medievale, Cetatea Oradea, un paradis al apelor termale.

"Oradea este un oraş înfloritor, un oraş al relaxării şi al sănătăţii. Toate acestea fac din Oradea un #SlowLivingCity pe care turiştii îl descoperă şi în care revin cu drag. Suntem onoraţi şi bucuroşi să fim nominalizaţi în rândul celor mai bune destinaţii europene turistice în anul 2022. Prin această nominalizare suntem încrezători că Oradea se va bucura de şi mai mulţi turişti care să îi descopere bijuteriile arhitecturale şi istorice. Vizitatorii vor găsi aici un oraş primitor, proaspăt şi plin de viaţă. Vă aşteptăm să vizitaţi Oradea şi promitem că avem toate ingredientele pentru o experienţă de neuitat în capitala Art Nouveau a României!" a declarat directorul general APTOR, Alina Toie.

Conform prezentării celor de la EuropeanBestDestinations.com, Oradea este "un oraş care se bucură pe deplin de fiecare anotimp şi energie, într-un peisaj arhitectural surprinzător, devenind una dintre cele mai cunoscute destinaţii ale regiunii pentru un turism lent şi fără stres."

Alături de Oradea au mai fost nominalizate alte 19 oraşe sau zone turistice din Europa. Acestea sunt Graz şi Viena - Austria, Istanbul - Turcia, Londra - Marea Britanie, Coasta Amalfi şi Roma - Italia, Insula Creta şi Atena - Grecia, Plovdiv - Bulgaria, Amiens - Franţa, Lucerna - Elveţia, Lahti - Finlanda, Leuven - Belgia, Ljubljana - Slovenia, Praga - Cehia, Bavaria - Germania, Marbella - Spania, Clonakilty - Irlanda şi Nijmenjen - Olanda.

În iunie 2020, aceeaşi platformă turistică a desemnat Oradea drept una dintre cele mai sigure destinaţii de călătorie în contextul pandemiei de coronavirus (Europe Safest Destinations 2020), după ce actorii din domeniul administraţiei publice şi ai ospitalităţii au impus o serie de măsuri de prevenire a răspândirii virusului.

Similare
RECOMANDĂRI