Oraşul Iaşi a câştigat titlul de Capitală a Tineretului din România 2019 - 2020
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Oraşul Iaşi a câştigat titlul de Capitală a Tineretului din România 2019 - 2020

Municipiul Iaşi a fost desemnat sâmbătă, în cadrul Galei Tineretului organizate la Baia Mare, oraşul câştigător în competiţia Capitala Tineretului din România 2019 - 2020.

Conceptul câştigător care a adus titlul la Iaşi, este bazat pe un buget consolidat estimat la aproximativ 500.000 de euro. Împreună cu titulatura de Capitala Tineretului din România, Iaşiul va intra în posesia premiului în valoare de 50.000 de euro oferit de Banca Comercială Română, co-iniţiator al programului naţional Capitala Tineretului din România", se arată într-un comunicat transmis presei de municipalitatea ieşeană.

Conform comunicatului, în calitate de Capitala Tineretului din România, Iaşiul îşi doreşte să poată antrena tinerii, organizaţiile de tineret şi întreaga comunitate ieşeană într-un amplu proces de dezvoltare urbană. #rISeUP! urmăreşte dezvoltarea unor legături sustenabile între organizaţiile de tineret şi administraţia publică locală, alături de crearea unui cadru propice unde structurile de tineret şi iniţiativele îndreptate către tineri să poată coaliza, astfel încât eficienţa şi impactul lor asupra comunităţii să fie sporite.

Oraşul câştigător va purta titlul de Capitala Tineretului din România în perioada 2 mai 2019 - 1 mai 2020 şi va câştiga un premiu în valoare de 50.000 de euro. Premiul reprezintă un punct de pornire pentru finanţarea proiectelor propuse de oraşul câştigător, dar şi o resursă disponibilă pentru contribuţia proprie în atragerea de surse adiţionale de finanţare.
Similare
RECOMANDĂRI