Oraşul Turda a obţinut premiul european pentru planificarea mobilităţii urbane durabile
Sursa foto:transilvaniareporter.ro Vizualizari:

Oraşul Turda a obţinut premiul european pentru planificarea mobilităţii urbane durabile

Premiul Sustainable Urban Mobility Planning 2018 a fost acordat oraşului Turda din România pentru viziunea clară de planificare, strategia robustă de finanţare şi obiectivele măsurabile.

Turda este al şaselea oraş european ce primeşte premiul pentru planificarea mobilităţii urbane durabile. În cadrul unei ceremonii desfăşurate miercuri, la Bruxelles, au mai fost premiate Viena şi Igoumenitsa (Grecia), ambele pentru mobilitate durabilă, prima în categoria marilor oraşe, iar cea de-a doua într-o categorie nou-înfiinţată, dedicată localităţilor urbane de dimensiuni mai reduse, anunţă Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti.

Cele trei oraşe au fost selectate de un juriu independent, format din experţi în domeniul mobilităţii şi transporturilor.

Juriul a acordat premiul SUMP 2018 oraşului Turda pentru viziunea clară de planificare, strategia robustă de finanţare şi obiectivele măsurabile. Totodată, juriul a apreciat pozitiv posibilitatea de replicare a strategiei şi potenţialul său de a constitui o inspiraţie pentru alte localităţi de dimensiuni similare (Turda având în jur de 50 de mii de locuitori).

De asemenea, juriul a considerat că planul are un nivel de ambiţie ridicat, dată fiind dimensiunea relativ redusă a localităţii, în special în domeniul mobilităţii în comun.

Celelalte două finaliste ce au concurat pentru premiul SUMP 2018 au fost zona metropolitană Manchester (Marea Britanie) şi Milano (Italia).

Similare
RECOMANDĂRI