Papa Francisc va purta la Şumuleu Ciuc un veşmânt creat special de un designer român
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Papa Francisc va purta la Şumuleu Ciuc un veşmânt creat special de un designer român

Un designer din Satu Mare, Cristina Sabău-Trifu, va crea veşmântul liturgic pe care Papa Francisc îl va purta la ceremonia de la Şumuleu Ciuc, din 1 iunie, din timpul vizitei sale apostolice în România, relatează Agerpres.

Pe veşmântul liturgic pe care îl va purta Papa Francisc va fi reprezentată imaginea statuii Fecioarei Maria de la Catedrala din Şumuleu Ciuc, biserica Mânăstirii Franciscane şi logoul acestei vizite papale 'Să mergem împreună!'

(w500) Statuia Fe

Cristina Sabău-Trifu, designer: 'În timp ce, de câteva zile, eu mă gândeam în ce fel, pe cine să contactez ca să mă implic, spre suprinderea mea, m-a sunat la telefon părintele franciscan să mă roage să accept această răspundere şi i-am spus că este o onoare deosebită şi că sufleteşte mă simt pregătită'.

Creatoarea va decora veşmântul cu desen pe pânză, broderii, cusături cu fir auriu sau aţă colorată.

Cristina Sabău-Trifu a comandat deja materialul necesar, în Germania: fără fir de aur, din fibre naturale.

Designerul va realiza şi infula - simbolul episcopiei - pe care Sfântul Părinte o va purta pe cap, precum şi dalmatica (veşmânt liturgic catolic, cu mâneci scurte) pe care o vor purta cei patru diaconi.

De asemenea, şi pentru episcopi (60) şi cardinali (4) se va face câte o cazulă. Ele diferă de cea a Papei, dar se vor recunoaşte ca făcând parte din aceeaşi compoziţie.

În faţă va fi un simbol euharistic iar pe spate, logoul vizitei papale.

Similare
RECOMANDĂRI