Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Making Waves" - filmul românesc face din nou valuri la New York. Festivalul are nevoie de donaţii

Festivalul de Film Românesc de la New York, "Making Waves", se pregăteşte pentru a 14-a ediţie, din 15 noiembrie. Este un eveniment care nu se face cu bani publici şi care a devenit un reper în viaţa culturală americană.

Organizatorii fac un apel la donaţii ca să ducă la bun sfârşit retrospectiva ultimilor 30 de ani pe care şi-au propus-o, cea mai mare prezentată vreodată în America.

Au fost alese 30 de filme româneşti, produse după 1990.

Festivalul "Making Waves" a început pe vremea când Corina Şuteu conducea Institutul Cultural din New York. După ce şi-a încheiat mandatul, în 2012, festivalul a continuat să existe, dar organizat cu bani privaţi.

Corina Şuteu, preşedintele festivalului: "Un fel (...) de declaraţie de autonomie a artei, pentru că am vrut să spun 'uite ce e, artele, cultura, evenimentele trebuie să-şi găsească o formă de susţinere independent de voinţa politică şi independent de capacitatea politică de a înţelege inteligent cum se face cooperare culturală. Adică motivaţia iniţială a fost credinţa mea că arătam artă de calitate în New York, prin film. (...) Adrian Ghenie imediat a trimis 30 de mii de dolari ca să putem să facem festivalul, pentru că rămăsesem fără fonduri, cei de la Lincoln Center au avut încredere în mine şi în cei doi oameni - Oana Radu şi Mihai Chirilov - cu care continuam, spunnându-mi 'Corina, dacă ne aduceţi aceiaşi bani, noi avem încredere că veţi face un festival de foarte bună calitate'".

Ediţia din acest an a festivalului este cea mai mare de până acum.

Similare
RECOMANDĂRI