Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România. 300 de oameni au fost în pericol şi 130 de locuinţe riscau să fie inundate  

Mobilizare de forţe în România în zona ameninţată de apele umflate ale răului Olt. 300 de oameni au fost în pericol şi 130 de locuinţe riscau să fie inundate. Au fost acoperite de ape mai multe terenuri şi drumuri. Digul de protecţie aproape că a cedat sub presiunea apei. Pompierii, jandarmii şi localnicii l-au consolidat cu saci de nisip. În zona au ajuns ministrul Apelor, ministrul român de Interne, dar şi şeful departamentului pentru situaţii de urgenţă.

Debitul Oltului a crescut foarte mult miercuri seara în zona localităţii Căpeni din Covasna. Autorităţile au constatat că apele vor depăşi înălţimea digului şi au decis evacuarea oamenilor din casele care erau în pericol de a fi inundate.

Autorităţile locale şi ministrul apelor au inspectat digul dimineaţă şi au constatat că nivelul apei e în scădere. 

Autorităţile nu au reuşit să evacueze toţi localnicii. În zona au ajuns şi ministrul de Interne, Carmen Dan şi Raed Arafat, şeful departamentului pentru situaţii de Urgenţă care au evaluat situaţia. 

 

Sunt zeci de ani de când localnicii din Capeni nu au mai avut probleme cu inundaţiile. Au mai fost în anii 70 şi la începutul anilor 90. De a lungul timpului, digul de protecţie de la răul Olt a mai fost consolidat însă acum debitul mare al apei a produs fisuri. 

În zona se menţine starea de alertă, deşi de câteva ore, apele Oltului au început să scadă. 

Similare
RECOMANDĂRI