România ar putea dubla numărul locurilor de studii pentru tinerii din Republica Moldova care vor să devină agenţi de penitenciare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România ar putea dubla numărul locurilor de studii pentru tinerii din Republica Moldova care vor să devină agenţi de penitenciare

Numărul de locuri alocate tinerilor din Republica Moldova la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare de la Târgu Ocna din judeţul Bacău, în România, ar putea fi dublat.

Potrivit ministrului român de Justiţie, Tudorel Toader, în anul viitor în loc de 15 locuri pentru tinerii din stânga Prutului ar urma să fie rezervate 30. În cadrul unui discurs, oficialul a mai adăugat că elevii din Republica Moldova care au absolvit în acest an instituţia au devenit adevăraţi specialişti.

„Ei se vor duce în R. Moldova nu numai ca specialişti. Se vor duce în R.Moldova şi ca români. Dacă anul acesta au absolvit 15 tineri din R. Moldova la şcoala de la Târgu Ocna, poate voi face demersuri să suplimentăm, să mărim schema, poate ca să şcolarizăm măcar 30 în loc de 15 şi în felul acesta mai facem un pas mic spre această necesară apropiere”, a afirmat Tudorel Toader.

Totodată, ministrul român şi-a exprimat speranţa că în viitorul apropiat Republica Moldova se va integra în Uniunea Europeană, dacă, deocamdată, nu există premise pentru o Românie unită.

„Astăzi, când vorbim de Centenar, evocăm trecutul, dar trebuie să vedem şi viitorul. Poate, dincolo de a evoca 100 de ani, poate creăm premisele unei Românii reîntregite. Dacă nu ne unim, o reîntregire a fostelor graniţe, măcar împreună în Europa, adică R. Moldova să devină membră a Uniunii Europene”, a conchis oficialul.

Similare
RECOMANDĂRI