Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România: Primul caz confirmat de virusul West Nile din acest sezon

România a înregistrat primul caz confirmat de infecţie cu virusul West Nile, din acest sezon. Este vorba despre un bărbat de 81 de ani din Galaţi. Bătrânul a ajuns la spital în stare critică. A avut noroc, iar acum se recuperează. Medicii atrag atenţia că înţepăturile ţânţarilor pot fi extrem de periculoase şi că e important să ne protejăm înainte să ieţim din case.

Ioan Tudorie locuieşte în zona centrală a oraşului Galaţi, foarte aproape de faleza Dunării. Vegetaţia bogată şi ploile din această lună au dus la înmulţirea ţânţarilor. A mai fost înţepat, dar acum, brusc, a început să se simtă rău.

Medicii spun că viaţa bărbatului a fost în pericol.

Dacă recuperarea va decurge fără probleme, pacientul va fi externat săptămâna viitoare.

Cea mai căutată zonă de promenadă din Galaţi o reprezintă faleza inferioară a Dunării, tot aici găsim spaţii de joacă pentru copii dar este şi multă verdeaţă iar din acest motiv ar fi bine ca cei care ies la plimbare să se protejeze împotriva ţânţarilor.

Anul trecut, 42 de români au murit din cauza viruslui West Nile. El este dat de înţepătura ţânţarului tigru asiatic, ce poate transmite peste 20 de virusuri. Printre simptomele meningitei West Nile sunt durerile de cap, febra, ameţelile, convulsiile şi sensibilitatea la lumină.

Similare
RECOMANDĂRI