Spitale din Străşeni şi Iaşi, reabilitate şi dotate tehnic în cadrul unui noi proiect transfrontalier
Sursa foto:ziaruldeiasi.ro Vizualizari:

Spitale din Străşeni şi Iaşi, reabilitate şi dotate tehnic în cadrul unui noi proiect transfrontalier

Un proiect transfrontalier este realizat de judeţul Iaşi din România şi raionul Străşeni din Republica Moldova. Acesta vizează dotarea cu aparatură performantă a Secţiei de cardiologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria“ şi reabilitarea Secţiei de pediatrie din cadrul Spitalului Raional Străşeni.

Proiectul „TransHeart for children - Transfrontier platform for children with heart diseases“ urmăreşte achiziţionarea unui sistem de intubaţie, a unei mese de reanimare pentru nou-născuţi, a şase monitoare pentru funcţii vitale, a două aparate ecocardiograf doppler color, a unui ecocardiograf portabil, două paturi pentru terapie intensivă nou-născuţi/sugari, două defibrilatoare, a unui aparat special de iluminare sistem venos şi a altor echipamente medicale, vitale pentru diagnosticarea şi tratarea problemelor cardiologice ale copiilor, precizează un comunicat al CJ, citat de ziaruldeiasi.ro.

Valoarea acestora este de aproximativ două milioane de lei. În cadrul aceluiaşi proiect, Consiliul Raional Străşeni urmează să reabiliteze şi să doteze secţia de pediatrie din cadrul spitalului raional.

Anual, în România şi Republica Moldova se nasc aproximativ 1.000 de copii cu malformaţii cardiace congenitale, iar 10-15 la sută dintre ei au nevoie de îngrijiri speciale în prima lună de viaţă. Aprobarea realizării acestui proiect va fi supusă votului consilierilor judeţeni, în cadrul şedinţei de miercuri, 31 ianuarie. 

Similare
RECOMANDĂRI