Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Strategii pentru Dunăre. Victor Negrescu: „Există finanţări pentru zonele limitrofe Dunării, ne-ar fi plăcut sa fie mai mulţi aplicanţi”

Guvernul României invită autorităţile locale şi partenerii privaţi să propună proiecte pentru dezvoltarea regiunii Dunării.

La finalul Forumului Naţional al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, organizat la Bucureşti, ministrul delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu a afirmat că sunt disponibile finanţări pentru judeţele riverane Dunării pentru care nu sunt depuse încă suficiente cereri.

Evenimentul a marcat şi lansarea oficială a Preşedinţiei României la Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, mandat pe care îl va exercită până la 31 octombrie 2019.

„Există şi carenţe. De exemplu, faptul că prin eforturile Ministerului Dezvoltării există finanţări pentru zonele limitrofe Dunării, ne-ar fi plăcut sa fie mai mulţi aplicanţi. Avem proiecte de mare anvergură asumate de guverne, dar nu întotdeauna sunt continuate. Aceste lucruri trebuie corectate”, a declarat ministrul delegate pentru Afaceri Europene Victor Negrescu.

Similare
RECOMANDĂRI