Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Teatrul Excelsior din Bucureşti a intrat în Cartea Recordurilor

La Teatrul Excelsior din Bucureşti a fost construită cea mai mare gradenă rotativă din lume, cu o capacitate de peste 380 de locuri. Mega-construcţia a fost făcută special pentru spectacolul "Vlaicu Vodă", care s-a ţinut în Piaţa Constituţiei, cu prilejul celebrării Centenarului Marii Uniri.

Gradena rotativă care a pus numele Teatrului Excelsior în Cartea Recordurilor a fost montată vara trecută în Piaţa Constituţiei, cu prilejul spectacolului-eveniment "Vlaicu Vodă".

Satul medieval a fost construit în mărime naturală: 9 case, 8 turnuri de apărare, 4 ateliere de meşteşugari, un han şi o biserică.

Gradena a fost construită de la zero de către o firmă din Brăila, specializată în construcţia vapoarelor.  Poate fi modificată în aşa fel încât să facă faţă unui număr şi mai mare de spectatori. Fiind un proiect inedit, managerul Teatrului Excelsior a venit cu ideea de a o înscrie în  Cartea Recordurilor.

Gradena le-a oferit o trăire aparte în timpul spectacolului şi actorilor. Radu Micu a avut rolul lui Mircea cel Bătrân.

Radu Micu: "Ea avea un traseu prestabilit, în care noi ne deplasam şi ne desfăşuram acţiunile. A fost copleşitor când vezi că 400 de oameni pleacă către următoarea etapă a poveştii".

Pentru spectacolul "Vlaicu Vodă" a lucrat o echipă formată din peste 700 de artişti şi tehncieni.

Similare
RECOMANDĂRI