ULTIMA ORĂ. România are un nou Guvern, cabinetul Dăncilă a fost învestit
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ULTIMA ORĂ. România are un nou Guvern, cabinetul Dăncilă a fost învestit

Al treilea guvern PSD-ALDE, în frunte cu Viorica Dăncilă, a primit votul de încredere din partea Parlamentului cu 282 de voturi pentru, 136 împotrivă şi o abţinere. Tot în dimineaţa zilei de astăzi, miniştrii Guvernului Dăncilă au primit avize pozitive în Parlament.

Noul Cabinet este format din 28 de membri, având în componenţă patru vicepremieri, faţă de trei câţi erau în precedentul Guvern. Prin urmare, ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, şi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, vor fi şi vicepremieri, iar Ana Birchall (n.r. vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României) şi Viorel Ştefan nu vor avea portofoliu ministerial.

Viorica Dăncilă, a susţinut în timpul discursului în Parlament că va conduce un guvern politic şi acesta va răspunde doar în faţa parlamentului şi nu a altor instituţii. „Niciun alt centru de putere, nicio altă instituţie nu va putea spune guvernului ce are de făcut. Sunt total deschisă la dialog cu toate forţele politice, cu preşedintele. Vă propun acest dialog cu o singură condiţie: să fie un dialog civilizat. Să lăsăm de o parte gesturile de spectacol ieftin”, a spus ea. 

Cabinetul de miniştri urmează să depună jurământul la Palatul Cotroceni în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Similare
RECOMANDĂRI