Sursa foto:stiri.tvr.ro Vizualizari:

Ultima repetiţie înaintea paradei de 1 decembrie. 4000 de militari, poliţişti, jandarmi vor defila pe sub Arcul de Triumf din Bucureşti

România se pregăteşte pentru marea sărbătoare de mâine, Ziua Naţională în an centenar. În Bucureşti, la Arcul de Triumf, militarii, angajaţii MAI şi specialiştii SRI au repetat pasul pentru defilare înaintea paradei de 1 decembrie.

A fost ultima repetiţie generală. Doar în Bucureşti, sunt aşteptaţi  sâmbătă 30 de mii oameni. În toată ţara vor fi peste 400 de manifestări publice. TVR este partener media exclusiv la parada de Ziua Naţională a României.

Cei 4.000 de militari, pompieri, poliţişti şi jandarmi care vor trece de Ziua Naţională pe sub Arcul de Triumf au repetat vineri pasul pentru defilare. A fost repetiţia generală înaintea paradei de 1 decembrie. Însă puţini ştiu că de fapt, pregătirile au început în urma cu un an.

Pentru Andrei e prima paradă de 1 decembrie la care participă, el se pregăteşte să devina pompier la fel ca tatăl său, pe care l-a pierdut în urmă cu cinci ani.

A vrut să salveze doi muncitori şi din păcate la al doilea mal, când să îl salveze pe cel de al doilea, s-a prăbuşit, s-a surpat şi din păcate l-a lovit foarte puternic la cap şi nu s-a mai putut face nimic.

Atunci Andrei a simţit ca şi el vrea să salveze vieţi şi s-a hotărât să devină pompier. Chiar dacă pentru mama şi sora lui mai mică a fost greu, când l-au văzut pentru prima dată în uniformă.

Va fi spectacol la sol şi în aer. 50 de aeronave vor survola cerul Capitalei sâmbătă, iar 200 de tancuri şi dispozitive de luptă vor trece pe sub Arcul de Triumf.

La cele 450 de manifestări de 1 decembrie care au loc în toată ţara vor participa 550 de mii de persoane.

Doar în Capitală, la Arcul de Triumf sunt aşteptaţi 30 de mii de oameni.

Similare
RECOMANDĂRI