Veşti bune pentru cetăţenii R. Moldova care deţin cetăţenie română. Guvernul de la Bucureşti a aprobat majorarea alocaţiilor pentru copii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Veşti bune pentru cetăţenii R. Moldova care deţin cetăţenie română. Guvernul de la Bucureşti a aprobat majorarea alocaţiilor pentru copii

Guvernul a aprobat majorarea alocaţiilor copiilor începând cu 1 ianuarie 2022, anunţă ministrul Muncii de la Bucureşti, Marius Budăi.

"Au fost aprobate cele două ordonanţe care implementează mare parte din pachetul social promis în programul de guvernare.  Prima se referă la alocaţia de stat pentru copii şi instituirea celei de-a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu dizabilităţi", a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Oficialul a precizat că este vorba despre o ordonanţa comună - Ministerul Muncii şi Ministerul Familiei.

"Începând cu data de 1 ianuarie 2022, alocaţiile de stat pentru copii se majorează pentru cei cu vârste cuprinse între zero şi doi ani, dar şi pentru cei de 2 -18 ani, copii cu dizabilităţi, alocaţia se majorează la 600 de lei. 

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între doi şi 18 ani alocaţia se majorează la 243 de lei", spune Budăi. Totodată, ministrul Muncii a anunţat şi că pensia minimă se majorează cu 25%, de la 800 la 1.000 de lei.

"Valoarea punctului de pensie se majorează de la 1442 de lei la 1586 de lei, anume acel procent de 10%. 

Urmează şi a ieşit din avizare ordonanţa care prevede instituirea acelui ajutor financiar care se acordă o singură dată în luna ianuatrie pensionarilor care au pensia mai mică sau egală cu 1.600 de lei", a completat ministrul Muncii.

De asemenea, el anunţă că pensia minimă se majorează cu 25%, de la 800 la 1.000 de lei. „Valoarea punctului de pensie se majorează de la 1442 de lei la 1586 de lei, anume acel procent de 10%. Urmează şi a ieşit din avizare ordonanţa care prevede instituirea acelui ajutor financiar care se acordă o singură dată în luna ianuatrie pensionarilor care au pensia mai mică sau egală cu 1.600 de lei”, conchide ministrul Muncii.

Similare
RECOMANDĂRI