VIDEO. Tinerii inventatori din România au câştigat locul I la Campionatul Internaţional de Robotică RoboRave din Australia
Sursa foto:stiritvr.ro Vizualizari:

VIDEO. Tinerii inventatori din România au câştigat locul I la Campionatul Internaţional de Robotică RoboRave din Australia

Roboţii româneşti cuceresc lumea, chiar şi de la mare distanţă! Au reuşit să câştige Campionatul Internaţional de Robotică RoboRave care a avut loc de curând în Australia. Din cauza pandemiei competiţia a fost online. Însă chiar şi aşa, tinerii noştri inventatori au reuşit să convingă juriul că merită locul întâi, potrivit stiriletvr.ro.Acest sistem automatizat creat de cinci tineri ingenioşi a fost atracţia uneia dintre cele mai importante competiţii de profil din lume.

Pentru ca robotul, de acum campion internaţional, să se mişte, micii inventatori au folosit un algoritm de programare utilizat în special de tehnologia maşinilor armatei pentru ghidarea rachetelor. Aşa a reuşit robotul să ducă la final misiunea pe care a primit-o.

Pregătirea nu a fost uşoară. S-au proiectat modele 3D, s-au construit piese speciale şi s-au făcut multe teste.

Gata este şi primul robot umanoid recepţioner. Evy îi va întâmpina în curând pe clienţii unui restaurant de lângă Bucureşti. Nu va fi singur pentru că se lucrează intens şi la un robot ospătar.

Pentru Echipa Naţională de Robotică a României, AutoVortex, urmează acum testul suprem: Campionatul Mondial de anul viitor, din Japonia.

Similare
RECOMANDĂRI