Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Turneul Reginei Maria în America. Un muzeu din SUA a fost dedicat suveranei României Mari

Niciun alt cap încoronat sau politician român nu a mai câştigat vreodată inima americanilor precum Regina Maria. În 1926, suverana României Mari a fost într-un turneu în Statele Unite. Vedeţi imagini în exclusivitate într-un reportaj de Camelia Csiki.

Turneul Reginei Maria a fost organizat de Loie Fuller şi de miliardarul Samuel Hill. Acesta i-a şi dedicat suveranei Muzeul Maryhill, pe care l-a construit pe malul fluviului Columbia.

Din 1926 până în zilele noastre, piese de mobilier create de Regină şi copia coroanei cu care a fost încoronată la Alba Iulia au fost expuse permanent în acest muzeu, chiar şi când comuniştii au interzis-o în România.

Regina Maria a traversat toată America, de la est la vest, până în Canada şi înapoi, în doar 5 săptămâni. Americanii au îndrăgit-o şi i-au cerut să le devină preşedinte.

A devenit sora indienilor într-o ceremonie, iar un alt trib de indieni a adoptat-o, numind-o "Luceafărul".

A vizitat Casacada Niagara şi Canada. Regina Maria şi-a întrerupt însă turneul din cauza stării de  sănătate a Regelui Ferdinand.

Regina Maria nu a mai ajuns niciodată peste ocean, însă mulţi americani au continuat să-i scrie până la sfârşitul vieţii.

Similare
RECOMANDĂRI