VIDEO. Un erou român. Scafandrul Cornel Uţă a salvat două vieţi pe litoralul bulgăresc
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Un erou român. Scafandrul Cornel Uţă a salvat două vieţi pe litoralul bulgăresc

Erou chiar şi în vacanţă. Două vieţi a reuşit sa salveze din Marea Neagră scafandrul Cornel Uţă de la detaşamentul special de salvatori din Bucureşti. Era în concediu în Bulgaria, când a văzut doi oameni pe punctul de a se îneca. A sărit în apă, deşi erau valuri foarte mari, şi a reuşit să-i ţină la suprafaţă timp de 3 minute, până au venit salvamarii. În ultima clipă, fiindcă nici el nu mai rezista mult.

Aşa cum se întâmplă de multe ori pe litoral, steagul roşu care le spune turiştilor că nu e voie să intre în apă nu e luat în considerare. Steagul arată însă că valurile sunt periculoase, iar curenţii extrem de puternici.

Cornel Uţă tocmai voia să plece de pe plajă. Alţi doi turişti români au vrut să facă o baie în mare. Prinşi de forţa curentului, erau însă târâţi în adâncuri. Cu ochiul format, de cunoscător, scafandrul român a observat ce se întâmplă şi, fără să ezite, s-a aruncat în valuri.

Luptând cu marea ca să-i ţină pe cei doi la suprafaţă, unul dintre ei în stare de inconştienţă, Cornel Uţă a trecut prin momente de groază. La un moment dat, a crezut că acesta este sfârşitul.

Norocul lor a fost că salvamarii au observat într-un final ce se întâmplă şi s-au grăbit să-i ajute.

De data asta, mulţumită lui Cornel, finalul a fost unul fericit.

Scafandrul s-a întors astăzi la muncă, la Detaşamentul Special de Salvatori. Colegii săi spun că este un om cu un curaj aparte.

Lui Cornel îi sunt şi mulţi alţii recunoscători pentru că se află în viaţă. În vârstă de 37 de ani, scafandrul a ales să intre în rândurile pompierilor în urmă cu 10 ani.

Despre Marea Neagră se spune că este una dintre cele mai periculoase.

Similare
RECOMANDĂRI