Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vladimir Cosma, premiat de ICR. Compozitorul român trăieşte de o viaţă în Franţa

Vladimir Cosma, celebrul dirijor român, a fost premiat de Institutul Cultural Român la Salonul Cărţii de la Paris. Institutul Cultural Român a acordat, în premieră, distincţii de onoare unor personalităţi de origine română din Franţa care au contribuit, prin toată activitatea lor, la promovarea valorilor culturale româneşti.

Compozitorul şi dirijorul român trăieşte în Franţa de o viaţă. A cunoscut succesul la începutul anilor 70, cu muzica din filmul Marele Blond cu un pantof negru. Vladimir Cosma a compus, după aceea, mai mult de 400 de coloane sonore de filme şi seriale TV. România nu l-a uitat. Institutul Cultural Român l-a premiat la Paris.

“Acasă mă simt, de fapt, pe scenă. Pe orice scenă, înconjurat de muzicanţi. Anul trecut am făcut un turneu important în toată Franţa şi în Elveţia cu o orchestră românească şi cu solişti români, în mare parte”, a mărturisit Vladimir Cosma.

Institutul Cultural Român a oferit nouă distincţii de onoare într-un cadru special.

Personalităţile româneşti au făcut din România un nume mai atractiv pe harta Europei, iar planurile sunt măreţe, în anul Centenar.

Evenimentul de la Paris a cuprins momente artistice susţinute de pianista Dana Ciocârlie, de actorul Nicolas Vaude şi de Corul Mikrokosmos.

Similare
RECOMANDĂRI