Voluntari ai Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Voluntari ai Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene

Programul-pilot „Voluntari ai Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene“, iniţiat de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a început marţi în cadrul MAE.

Programul se va desfăşura în perioada aprilie – iunie 2018 în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, ulterior, activitatea de voluntariat urmând să fie extinsă şi în alte ministere. 

Au fost selectaţi 38 de voluntari din peste 200 de aplicanţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. 

Potrivit MAE, ei vor participa la activităţile desfăşurate în cadrul departamentelor Unităţii pentru Pregătirea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene şi vor avea oportunitatea să participe la organizarea şi desfăşurarea evenimentelor din cadrul campaniei „Dialoguri Europene", sub egida căreia se desfăşoară dezbaterile publice organizate de Ministerul Afacerilor Externe, prin ministrul delegat pentru Afaceri Europene, precum şi a altor acţiuni de informare.

În prima lor zi de activitate, voluntarii s-au întâlnit cu ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

„Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene este şi trebuie să fie a fiecărui român. Programul de voluntariat le permite celor interesaţi să contribuie cu ideile şi proiectele lor la îndeplinirea cu succes a acestui moment important pentru România. Interesul şi entuziasmul manifestat de cei înscrişi poate reprezenta un exemplu pentru modul în care Uniunea Europeană poate implica pe viitor cetăţenii în procesul decizional", a declarat cu acest prilej Victor Negrescu.

Cei interesaţi să desfăşoare un stagiu de voluntariat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în contextul pregătirii şi exercitării Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, îşi pot depune în continuare dosarul de înscriere prin intermediul aplicaţiei online de pe site-ul de prezentare a pregătirilor pentru preluarea mandatului, www.romania2019.eu

Similare
RECOMANDĂRI