Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Doar în 2017, forţele terestre ale României au participat la 58 de exerciţii militare

Într-o ţară NATO, toate forţele de apărare sunt importante în egală măsură. Dar dacă stai să numeri militarii, cei mai mulţi sunt în forţele terestre.

Acest lucru este valabil pentru România care a dezvoltat această forţă şi profesional, dar şi tehnic. Pentru că vrea să contribuie şi mai mult la siguranţă spaţiului NATO, România este gazdă Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est, care asigură securitatea pe flancul estic. 
  
Locul Forţelor Terestre în Armată României şi în NATO este cel mai important că forţă numerică, reprezentant 52% din personalul de apărare. Deja de 13 ani membru al Alianţei, România continuă să modernizeze tacticile de apărare dar şi tehnică. Iar procesul pare să nu aibă un sfârşit, cum nici tehnologiile nu stau pe loc. 
  
Statutul de membru NATO nu înseamnă nici pe departe că Guvernul trebuie să stea cu mâinile în buzunare. Tocmai de aceea, din septembrie 2014, la summitul NATO din Ţara Galilor, s-a decis că e nevoie de un Comandament Multinaţional de Divizie Sud-Est, iar România a considerat că trebuie să se implice mai mult în structurile de comandă şi de forţă ale Alianţei. În februarie 2015 s-a oferit să găzduiască pe teritoriul sau acest comandament NATO.  
  
Tot din 2015 la Bucureşti se deschide şi Unitatea de Integrare a Forţelor NATO concomitent cu alte 5 unităţi în Bulgaria, Estonia, Lituania, Letonia şi Polonia. Sunt de fapt, centre de comandă, capabile să coordoneze forţele militare din regiune în situaţii de criză. 
  
Doar în 2017, forţele terestre ale României au participat la 58 de exerciţii militare, 18 dintre ele fiind exerciţii internaţionale. Şi procesul de studiu pentru aceste forţe este unul de înaltă calitate. Astăzi, Forţele Terestre se pot lăuda cu 3 colegii naţionale, 2 şcoli de aplicaţie şi o Academie, iar pentru cei care nu vor să se oprească aici, au posibilitatea să facă şi o şcoală de doctorat în domeniul. 
RECOMANDĂRI