Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lansare eşuată a unei rachete Soyuz. Astronauţii au aterizat de urgenţă

O rachetă care transporta doi astronauţi către Staţia Spaţială Internaţională a suferit o defecţiune tehnică la scurt timp după desprinderea de pământ. Cei doi astronauţi au aterizat de urgenţă în Kazakhstan. Cei doi au fost recuperaţi şi sunt testaţi acum de medici.

Părea să fie o lansare fără probleme, dar s-a transformat într-un coşmar. Unul dintre motoare a cedat, iar echipajul a fost obligat să desprindă capsula de rachetă la o altitudine de 70 de kilometri. A urmat o coborâre balistică, altfel spus, cu viteză mult mai mare decât normal şi pe o traiectorie mult mai abruptă.

Cei doi au fost supuşi unor forţe de 6,7 mai mari decât acceleraţia gravitaţională.

Imaginile surprinse din interior demonstrează pericolul prin care au trecut Nick Hague şi Alexey Ovchinin. Centrul de coordonare a zborurilor de la Houston i-a informat pe astronauţii aflaţi pe orbită despre situaţia colegilor lor.

Cei doi astronauţi au aterizat în siguranţă în stepa kazahă şi au fost recuperaţi de paraşutiştii ruşi.

Au fost examinaţi medical şi  nu au nicio problemă.

Moscova a anunţat suspendarea zborurilor cu echipaj uman, iar directorul Roscosmos, Dmitri Rogozin, a ordonat o anchetă. Eşecul este o lovitură atât pentru Rusia, cât şi pentru Statele Unite, care depind de Moscova pentru a-şi transporta astronauţii pe Staţia Spaţială Internaţională, plasată pe orbită acum 20 de ani.

Similare
RECOMANDĂRI