Teoria relativităţii generale a lui Einstein scoate la iveală încă o ciudăţenie în Sistemul nostru Solar
Sursa foto:YogaEsoteric Vizualizari:

Teoria relativităţii generale a lui Einstein scoate la iveală încă o ciudăţenie în Sistemul nostru Solar

Înainte ca Albert Einstein să elaboreze teoria gravitaţiei, cunoscută ca teoria relativităţii generale, predicţiile oamenilor de ştiinţă pentru orbita planetei Mercur erau puţin inexacte: mişcarea planetei nu se potrivea cu aşteptările.

Atunci când relativitatea lui Einstein rezolva nepotrivirea, a reprezentat primul semn că teoria sa este valabilă, scrie descopera.ro.

Acum, fizicianul Clifford Will de la Universitatea Florida din Gainesville a calculat un alt efect al relativităţii generale asupra orbitei lui Mercur, aşa cum susţine în lucrarea ce urmează să fie publicată în Physical Review Letters.

Planetele din sistemul nostru solar au orbite eliptice care se schimbă gradual pe măsură ce fiecare planetă se învârte în jurul Soarelui. Rotaţia aceea/schimbarea graduală se datorează influenţei gravitaţionale a celorlalte planete. Dar conform relativităţii generale, gravitaţia face ca obiectele masive precum Soarele şi planetele să curbeze spaţiu-timpul. Einstein a realizat că fenomenul de curbare cauzat de Soare influenţează rotaţia orbitei fiecărei planete, iar acesta va fi cel mai vizibil pentru Mercur, cea mai apropiată planetă de Soare.

Similare
RECOMANDĂRI