Un laser construit de americani şi britanici foloseşte o tehnologie dezvoltată de o echipă de Formula 1
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un laser construit de americani şi britanici foloseşte o tehnologie dezvoltată de o echipă de Formula 1

Marina Regală britanică lucrează în acest moment la o armă laser pentru uzul militar, iar sursa de inspiraţie pentru acest proiect este neobişnuită: schiţele echipei de Formula 1Williams.

Forţele armate ale Statelor Unite şi ale Regatului Unit lucrează împreună pentru a dezvolta un laser de 50 kilowatti, pentru a cărui alimentare cu energie apelează la unul dintre proiectele create de către echipa Williams din circuitul Formulei 1, notează Futurism.
 
Proiectul la care cooperează cele două forţe armate se numeşte Dragonfire Laser Directed Energy Weapon, pe scurt Dragonfire (Focul dragonului n.r.) şi este destinat folosirii în cadrul conflicetelor armate. „(Laserul n.r) are potenţialul de a ne proteja forţele maritime şi terestre”, explică Ministerul Apărării al Regatului Unit într-un comunicat.

Soluţia tehnică folosită pentru acest proiect militar a fost proiectată de către Williams, echipa din circuitul Formulei 1, şi a fost aleasă pentru a rezolva problema ridicată de consumul energetic al unei astfel de arme. De asemenea, folosirea unor metode convenţionale pentru a asigura necesarul de enrgie ridică o problemă foarte importantă: consumul ridicat de energie poate conduce la probabilitatea în care bateriile de litium să ia foc. „Am identificat oportunitatea de a ne îmbunătăţi capabilităţile de apărare prin implementarea unui sistem mai robust  de alimentare, care, de asemenea, să poată fi folosit o perioadă îndelungată”, a declarat Andrew Tate, purtător de cuvânt al forţelor armate britanice.
 
Marina Regală britanică speră că prin adaptarea sistemului de stocare energetică prin volanţi, Flywheel Energy Storage System (FESS), să genereze pulsuri electrice de înaltă putere solicitate de către specificaţiile laserului.
 
Cea mai comună folosire a sistemului cu volanţi este în interiorul mecanismului de transmisie al unei maşini. Rolul acestuia este de  reglare a mişcării şi de uniformizare a turaţiei motorului.
Similare
RECOMANDĂRI