Utilizatorii finali solicită tot mai mult internetul mobil 4G
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Utilizatorii finali solicită tot mai mult internetul mobil 4G

Numărul utilizatorilor care au accesat Internetul mobil prin reţele 4G a crescut în primul semestru al anului curent cu 31,8% şi a totalizat 1 milion 343,9 mii. Numărul total al utilizatorilor serviciului de acces la internet mobil (prin smartphone) şi acces dedicat (prin modem şi router) a sporit cu 4,2% şi au constituit 2 milioane 259 de mii.

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei menţionează că volumul traficului a crescut comparativ cu perioada similară a anului trecut cu 18,1% şi a însumat 48 mln GB, iar volumul total al vânzărilor în acest sector a sporit cu 15,4% şi a însumat 575,2 mln lei.

Cei trei furnizori de reţele şi servicii de comunicaţii mobile arată că în perioada de raportare numărul utilizatorilor de telefonie mobilă care au accesat Internetul mobil 4G prin smartphone a crescut cu 33,2% şi a alcătuit peste 1, 249 milioane, iar numărul celor care au accesat Internet mobil dedicat prin tehnologia 4G a crescut cu 15,7% şi au însumat 94,2 mii.

Urmare a creşterii volumului total al vânzărilor de servicii de acces la internet mobil, în prima jumătate a anului 2019, venitul mediu lunar per utilizator de internet mobil prin smarphone a crescut cu 11,7% şi a alcătuit 39 lei, iar venitul per utilizator de Internet mobil dedicat s-a diminuat cu 0,7% şi a ajuns la 84,1 lei.
Similare
RECOMANDĂRI