Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

1.870 de agricultori au primit subvenţii în valoare totală de 320 milioane de lei

Agricultura Republicii Moldova e în plină dezvoltare şi asta se vede şi prin numărul tot mai mare de solicitări pentru subvenţii. Peste 1800 de agricoli au primit deja din partea statului aproape 230 milioane de lei. Numărul cererilor depuse a crescut cu 40% faţă de anul trecut, dar şi suma disponibilă pentru agricultori este mai mare şi este de 900 milioane de lei.

Începând din luna februarie, Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură a primit 2840 de dosare pentru subvenţionare în valoare totală de 430 milioane de lei.

Cele mai solicitate domenii de investiţii sunt dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare, tehnica agricolă şi înfiinţarea plantaţiilor multianuale. În acest an, valoarea totală a Fondului Naţional pentru Dezvoltarea Agriculturii şi Mediului Rural este de 900 de milioane de lei, cu 120 de milioane mai mult decât în 2017. Termenul limită de depunere a dosarelor expiră la 31 octombrie. Reprezentanţii AIPA recomandă fermierilor să se înregistreze online, pentru a evita cozile.
Similare
RECOMANDĂRI