10 milioane de lei pentru renovarea a şase instituţii de învăţământ din Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

10 milioane de lei pentru renovarea a şase instituţii de învăţământ din Republica Moldova

Suma alocaţiilor pentru renovarea a şase instituţii de învăţământ primar şi secundar general din subordinea autorităţilor publice locale, în cadrul proiectului „Reforma învăţământului în Moldova”, se propune a fi majorată cu încă 10 milioane de lei, Un proiect de hotărâre de Guvern în acest sens este supus dezbaterilor publice, transmite IPN.

În nota informativă a proiectului se spune că sursele financiare sunt necesare pentru asigurarea finanţării lucrărilor suplimentare apărute în procesul de executare a lucrărilor de renovare, neprevăzute în proiectele şi, respectiv, contractele de antrepriză iniţiale. Lucrările au devenit necesare pentru finalizarea unor procese tehnologice la lucrări de finisare, aprovizionare cu apă şi căldură a instituţiilor.

Cabinetul de miniştri a aprobat în luna martie un proiect de hotărâre privind renovarea a şase instituţii de învăţământ de tip primar, gimnazial şi liceal, din subordinea autorităţilor publice locale. Instituţiile supune renovării sunt liceele „Lucian Blaga” din Iargara, Leova, „Vasile Pîrvan” din Goteşti, Cantemir, „Silvian Lucaci” – Costeşti, Râşcani, „Mihai Eminescu” din Sipoteni, Călăraşi, „Meşterul Manole” din Sălcuţa, Căuşeni şi gimnaziul „Alexandru cel Bun” din comuna Vărzăreşti, raionul Nisporeni.

Iniţial, pentru reabilitarea acestor şcoli au fost alocate circa 57 de milioane de lei, în cadrul proiectului „Reforma învăţământului în Moldova”, realizat cu suportul Băncii Mondiale.
Similare
RECOMANDĂRI