100 de copii din ţară vor beneficia de bilete gratuite la o tabără de vară din oraşul Vadul lui Vodă, oferite de Ministerul Educaţiei
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

100 de copii din ţară vor beneficia de bilete gratuite la o tabără de vară din oraşul Vadul lui Vodă, oferite de Ministerul Educaţiei

20 de copii de la Şcoala-internat din Ceadâr–Lunga şi 80 de copii care au obţinut premii la diverse competiţii şi concursuri internaţionale şi care frecventează Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „Artico” vor beneficia de bilete gratuite pentru a se odihni în Tabăra „Luceafărul” din or. Vadul lui Vodă. Acestea sunt oferite de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Odihna, recreerea şi întremarea copiilor şi adolescenţilor în timpul liber şi/sau în vacanţe reprezintă una din principalele direcţii ale politicii de stat şi este considerată un atribut indispensabil al politicilor sociale în raport cu tânăra generaţie. Astfel, organizarea odihnei de vară a copiilor şi adolescenţilor, inclusiv în  sezonul estival, contribuie la asigurarea drepturilor copilului, îmbunătăţirea stării lor de sănătate, diminuarea numărului de infracţiuni săvârşite de minori etc.
 
Organizarea odihnei de vară a copiilor şi adolescenţilor în sezonul estival 2019 este reglementată de Hotărârea Guvernului nr. 220 din 03.04.2019. Potrivit documentului, Guvernul oferă gratuit 25% din totalul biletelor repartizate în taberele de odihnă mai multor categorii de copii şi adolescenţi, printre care copii rămaşi fără ocrotire părintească, din familii defavorizate şi familii cu trei şi mai mulţi copii, precum şi elevi ce au obţinut performanţe la studii sau sunt învingători la olimpiadele şcolare şi extraşcolare.
Similare
RECOMANDĂRI