1000 de copii din raionul Glodeni au primit cadouri generoase din România
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

1000 de copii din raionul Glodeni au primit cadouri generoase din România

Magia sărbătorilor continuă în raionul Glodeni. O mie de copii de aici au primit astăzi cadouri generoase din România. Acestea au fost aduse de către asociaţia filantropică „Tăşuleasa Social” din Judeţul Bistriţa-Năsăud, judeţ care este înfrăţit cu raionul Glodeni, relatează nordnews.md.

Cadourile au fost aduse cu un autocamion de mare tonaj. Acestea conţin rechizite şcolare, produse alimentare neperisabile, produse igienice şi jucării. Cadourile au fost adunate în Germania de o organizaţie care de mai mulţi ani bucură copiii români cu daruri de Crăciun. Tradiţional, o parte din cadourile oferite României au ajuns şi în Republica Moldova, notează sursa citată.

 

„Cadourile venite din Germania, care o parte ajungeau la Bistriţa-Năsăud, la copilaşii din judeţul nostru, am decis ca în fiecare an să ajungă la fraţii noştri din Glodeni. În acest an au fost mai puţine pentru că este o perioadă mai complicată. Sunt 1000 de cadouri care vor ajunge la toţii copiii din clasa I-a şi a II-a”, a declarat Bogdan Ivan,  deputat în Parlamentul României din partea judeţului Bistriţa-Năsăud.

„A devenit o tradiţie ca de sărbătorile de iarnă, împreună cu AO „Tăşuleasa Social” din Bistriţa-Năsăud, cu partenerii noştri din Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, să aducem şi să împărţim bucurie copiilor din raionul Glodeni”, a declarat Ion Cojocari, preşedintele raionului Glodeni.

Acţiunea de caritate a început încă în anul 2017. Un cadou ajunge să coste 50 de euro.

„E un lucru plăcut pentru copii, e o bucurie. Cadourile niciodată nu sunt multe, aşa că le primim cu plăcere. Şi noi şi copiii ne bucurăm”, a spus Viorica Ursachi, directoarea gimnaziului din Ustia.

„Deşi sărbătorile sunt pe final, a mai venit o surpriză din partea fraţilor din România, care deja a devenit o tradiţie, ca ani la rând, să transporte pentru copiii noştri cadouri”, a adăugat Daniela Grama, directoarea gimnaziului din Hîjdieni.

Judeţul Bistriţa-Năsăud din România şi raionul Glodeni din Republica Moldova s-au înfrăţit în anul 2017.

Similare
RECOMANDĂRI