12 certificate false de vaccinare împotriva COVID-19, depistate la frontieră de la începutul anului
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

12 certificate false de vaccinare împotriva COVID-19, depistate la frontieră de la începutul anului

De la începutul anului până în prezent, în punctele de trecere a frontierei au fost depistate falsuri în 12 certificate de vaccinare împotriva Covid-19 şi în nouă teste RT-PCR. Doar în ultimele 24 de ore, la trecerea frontierei moldo-române au fost identificate trei certificate de vaccinare antiCovid-19.

Cercetaţi pentru deţinerea şi folosirea actelor oficiale false sunt trei şoferi de camioane, cetăţeni ai Republicii Moldova. Ei au fost depistaţi în punctul de trecere a frontierei Giurgiuleşti-Galaţi, la ieşirea din R. Moldova. 

Bărbaţii sunt în vârstă de 23, 28 şi 33 de ani şi sunt originari din raioanele Teleneşti, Vulcăneşti şi din municipiul Chişinău. Poliţiştii de frontieră au confirmat neveridicitatea certificatelor de vaccinare antiCovid-19 în urma verificărilor suplimentare în baza de date. Deşi, conducătorii auto au refuzat să dea explicaţii, totuşi ar fi recurs la astfel de acţiuni pentru a fi scutiţi de autoizolare pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi în alte state. 

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră din cadrul Direcţia regională Sud vor continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii privind deţinerea şi folosirea actelor oficiale false, conform art. 361 al. (1) Cod Penal al RM.

Similare
RECOMANDĂRI