14 mii de oameni au beneficiat de asistenţă calificată de la lansarea serviciului SMURD
Sursa foto:IPN Vizualizari:

14 mii de oameni au beneficiat de asistenţă calificată de la lansarea serviciului SMURD

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, aproape 14 mii de oameni au beneficiat de asistenţă calificată odată cu apariţia în Republica Moldova a Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare.

De la lansarea SMURD echipajele de medici şi paramedici au efectuat 17 misiuni internaţionale unde zeci de oameni au primit îngrijiri calificate şi au fost aduşi acasă după ce au suportat accidente de muncă sau de circulaţie în alte ţări.

În urma colaborării cu Guvernul României, proiectul a fost susţinut şi realizat, iar mii de oameni din Republica Moldova şi România au beneficiat de asistenţă calificată şi îngrijiri în situaţii de risc.

În cadrul Centrului de Formare în România au fost pregătiţi 106 paramedici care activează în două regiuni din ţara noastră: Bălţi şi Cahul. Lansarea proiectului a început în anul 2014 prin deschiderea serviciului în zona de nord a ţării, şi a continuat ulterior prin dezvoltarea acestuia în zona de sud.

Proiectul reprezintă o oportunitate şi o şansă pentru acordarea ajutorului calificat în situaţii de risc pentru ambele state Republica Moldova şi România.
Similare
RECOMANDĂRI