15 copii rămaşi fără ocrotire părintească au primit în dar ghiozdane
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

15 copii rămaşi fără ocrotire părintească au primit în dar ghiozdane

15 copiii rămaşi fără ocrotire părintească, care vor merge în acest an în clasa I, au primit ghiozdane şi rechizite din partea Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului, precum şi alte cadouri din partea sponsorilor. În cadrul unui eveniment organizat la Primărie, copiii au recitat poezii şi au cântat.

Potrivit Luciei Caciuc, şefa interimară a Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului, în ghizdane copiii au primit au primit rechizite şcolare, cărţi, dulciuri, dar şi câte un clopoţel din lut drept simbol al primului sunet.

După eveniment, copiii au mers la un local din capitală să se distreze.

Maria Ceban este asistent parental profesionist pentru doi copii, unul dintre care va merge în acest an la şcoală în clasa I, iar altul este la grădiniţă. Femeia spune că este util ajutorul oferit pentru că „unui copil de clasa I acum îi trebuie foarte multe lucruri”. Femeia este asistent parental profesionist de aproape 10 ani.

Şi Snejana Anati educă doi copii, unul dintre care va învăţa în clasa I. „Nu am văzut ce este în ghiozdane, dar sunt sigură că autorităţile au învăţat foarte bine la şcoală şi îşi dau seama de ce are nevoie un elev de clasa I. Este un ajutor binevenit în orice familie, indiferent de statutul ei şi starea financiară”, a spus Snejana Anati.

Evenimentul este organizat de Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului în fiecare an.
Similare
RECOMANDĂRI