150 de familii cu copii aflate în situaţie de risc beneficiază de pachete cu produse alimentare şi de igienă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

150 de familii cu copii aflate în situaţie de risc beneficiază de pachete cu produse alimentare şi de igienă

150 de familii cu copii aflate în situaţie de risc din raioanele Cantemir, Călăraşi, Căuşeni, Făleşti, Nisporeni, Orhei, Soroca, Sîngerei, Teleneşti, Ştefan Vodă beneficiază de pachete cu produse alimentare şi de igienă personală ca urmare a situaţiei create de pandemie. Această donaţie, în valoare totală de 10 mii euro este transmisă familiilor de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” |PPFC| cu suportul financiar al Fundaţiei Siol din Irlanda.

Potrivit directorului PPFC, Daniela Mămăligă, acest ajutor vine în contextul efectelor sociale care se resimt deja în Republica Moldova ca urmare a pandemiei COVID-19 şi are drept scop susţinerea familiilor afectate şi asigurarea bunăstării copiilor.

Familiile au fost identificate cu ajutorul direcţiilor de asistenţă socială şi protecţie a familiei din cele 10 raioane. Donaţia include: legume, ulei, făină de grâu, crupe, paste făinoase, conserve de mazăre, porumb, peşte şi carne, ceai, dulciuri, precum şi şampon, săpun lichid, pastă de dinţi şi detergent de vase.

Donaţia a fost posibilă graţie grantului în valoare totală de 50 mii de euro acordat Guvernului Republicii Moldova de Fundaţia Siol din Irlanda, la sfârşitul lunii martie curent. Din suma totală a grantului au mai fost procurate echipamente medicale şi de protecţie pentru mai multe instituţii medicale din ţară, în valoare totală de 35 mii euro.

Similare
RECOMANDĂRI