Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

150 de mii de euro pentru o funcţie în Guvernul de la Chişinău. Atât ar fi costat numirea lui Alexei Vîrlan vice-ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor

10 ani le-a trebuit procurorilor să finalizeze ancheta în cazul unei mite pentru un post în Guvernul de la Chişinău. Anchetatorii susţin că trei foşti simpatizanţi ai partidului democrat au pretins 150 mii de euro pentru a favoriza numirea lui Alexei Vîrlan în funcţia de vice-ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. Procuratura Anticorupţie anunţă că a finalizat cauza penală doar în privinţa lui Zahar Zanosiev, învinuit de trafic de influenţă.

Procuratura Anticorupţie a cerut iniţial să fie investigate acţiunile a trei persoane: Zahar Zanosiev, Vitalie Czine-Mocan şi Iurie Bolboceanu. Alexei Vîrlan, fost ministru, a făcut în 2011 o plângere la Procuratură în care susţine că, în schimbul păstrării funţiei într-un alt guvern cei trei ar fi pretins 150 de mii de euro. Au reuşit să încaseze doar 50 mii de euro, pentru că, la scurt timp după tranzaţie, au fost numiţi alţi eminiştri.

Iurie Bolbocenau a declarat că este nevinovat şi susţine că în acuzaţiile care i se aduc ar fi implicat şi Dorin Damir, finul de cununie al lui Vlad Plahotniuc. Damir i-ar fi spus unei persoane să dea mărturii false contra lui Bolboceanu. Un al doilea complice, Vitalie Czine-Mocan, este dat în urmărire. Cert este că doar Zahar Zanoseiv a fost trimis acum în judecată pentru trafic de influenţă.
 
Similare
RECOMANDĂRI