2022 - Anul lucrătorului medical în municipiul Chişinău
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

2022 - Anul lucrătorului medical în municipiul Chişinău

Primăria municipiului Chişinău informează că 2022 este decretat Anul lucrătorului medical în municipiul Chişinău. O decizie în acest sens a fost aprobată de Consiliul municipal Chişinău în ultima şedinţă din 2021. Iniţiativa autorităţilor publice locale vine în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru angajaţii din sistemul medical municipal.

Potrivit autorităţilor municipale, prin astfel de măsuri se propune atragerea atenţiei societăţii asupra eforturilor depuse de cadrele medicale din instituţiile municipale de profil (şi care se depun şi în continuare), în activitatea lor cotidiană de înaltă responsabilitate pentru sănătatea populaţiei. În mod special, meritele personalului medical sunt şi mai valoroase şi necesită o apreciere specială, ţinând cont de circumstanţele complicate, în contextul situaţiei pandemice prin infecţia COVID-19, susţin autorităţile municipale.

Autorităţile municipale urmează să realizeze diverse activităţi în susţinerea cadrelor medicale, în contextul modernizării infrastructurii din sfera medicală, a logisticii, a amenajărilor spaţiilor pentru angajaţi etc.

Conform deciziei adoptate, Direcţia generală asistenţă medicală şi socială urmează să elaboreze şi să aprobe un plan de acţiuni dedicat Anului lucrătorului medical din municipiul Chişinău. 

Similare
RECOMANDĂRI