30 de ani de închisoare pentru omorul vecinilor. S-a întâmplat la Teleneşti
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

30 de ani de închisoare pentru omorul vecinilor. S-a întâmplat la Teleneşti

Un bărbat din raionul Teleneşti a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omorul a doi vecini, la care se refugiase concubina acestuia.

Situaţia care a dus la crearea conflictului şi comiterea crimei originează în consumarea băuturilor alcoolice de către acesta şi co-echipierii de muncă, după ce au plantat copaci pe un deal din preajma localităţii. În urma unui conflict cu concubina, aceasta s-a refugiat la vecini. Făptaşul, totuşi, a venit la aceştia în noaptea celei de-a doua zile, împreună cu un amic, în vederea revenirii ei acasă.

Însă, atunci când a venit, agresorul a deteriorat uşa vecinilor, ceea ce a generat un alt conflict. Astfel, cei doi l-au lovit repetat pe vecin şi concubina acestuia cu o bucată de lemn, până au căzut la pământ. Între timp, concubina făptaşului, pe care acesta o căuta, a părăsit casa victimelor la care se refugiase. Ulterior, când făptaşul a revenit la victime, a văzut că victimele au decedat şi a chemat oamenii legii, care au investigat cauza.

Aşa cum, pe de o parte, făptaşula comis crima după doi ani de la ispăşirea pedepsei pentru un alt omor, iar pe de altă parte acesta şi-a recunoscut vina şi a solicitat judecarea cauzei în procedură simplificată (ceea ce poate rezulta în aplicarea unei pedepse reduse), Judecătoria Orhei l-a condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de 30 de ani.

În cazul celui de-al doilea făptaş, instanţa de judecată este în curs de examinare separată a cauzei penale.
Similare
RECOMANDĂRI