3151 persoane au fost consultate de către medicii oncologi în cadrul lunarului de luptă împotriva cancerului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

3151 persoane au fost consultate de către medicii oncologi în cadrul lunarului de luptă împotriva cancerului

3151 persoane au fost consultate pe parcursul lunii februarie curent de către 35 de medici oncologi, care s-au alăturat la echipele multidisciplinare, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”.

Circa 699 de persoane au fost identificate în grupul de risc de îmbolnăvire de cancer, iar alte 270 persoane au primit recomandări de investigaţii suplimentare atât la Centrul Consultativ Diagnostic al IMSP Institutului Oncologic, cât şi pentru alţi specialişti din cadrul instituţiilor medico-sanitare raionale.

 De asemenea, de asistenţă specializată suplimentară au beneficiat 326 pacienţi, care sunt la evidenţă oncologică.

 Medicii specialişti din cadrul celor 11 echipe multidisciplinare au realizat sesiuni de informare privind identificarea cauzelor şi factorilor de risc în cancer, desfăşurarea activităţilor de screening oncologic (mamar, colorectal şi cervical) şi diagnostic precoce, la care au participat medici din asistenţa medicală primară şi specializată de ambulatoriu, din raioane.

 Totodată, din luna octombrie 2018 până în prezent, în cadrul mamografiilor mobile au fost realizate circa 7256 investigaţii de screening. În urma evaluării rapoartelor imagistice au fost depistate circa 625 de patologii, dintre care 433 finalizate cu: 14 cazuri de îmbolnăvire de cancer, 54 tumori benigne şi 365 cu alte mastopatii ce necesită monitorizare în dinamică.

 Menţionăm că, pe parcursul anului 2019, vor continua activităţile de screening pentru femeile din grupurile cu risc sporit de îmbolnăvire de cancer mamar, în cadrul Programului „Un doctor pentru tine”.
Similare
RECOMANDĂRI