5 autobuze noi de model ISUZU, achiziţionate recent de Primăria Chişinău, sunt distribuite pe ruta nr. 9
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

5 autobuze noi de model ISUZU, achiziţionate recent de Primăria Chişinău, sunt distribuite pe ruta nr. 9

Ruta de autobuz nr. 9 a fost completată cu cinci unităţi noi ISUZU. Anunţul a fost făcut de Primăria municipiului Chişinău, iar cele cinci autobuze fac parte din lotul de 100 de unităţi achiziţionate recent de municipalitate.

Ion Ceban, primarul general al municipiului Chişinău a declarat că au fost mai multe solicitări din partea cetăţenilor pentru a suplini ruta de autobuz nr. 9, care este foarte solicitată, iar până acum erau doar 2 unităţi noi. Astfel, au fost suplinite 5 autobuze noi, iar în curând va mai fi încă o unitate din tranşa de 10 vehicule care trec în prezent procedurile de testare şi verificare.

Din lotul de 100 de autobuze noi ISUZU, până în prezent au fost puse pe rute 15 unităţi (pe liniile 5, 19 şi 26), iar restul sunt livrate periodic, conform contractului, urmând ca până la finele anului să fie toate la Chişinău.

Autobuzele noi sunt performante, dispun de diverse dotări, inclusiv sistem de supraveghere video, prize USB, sistem de aer condiţionat, sistem de supraveghere video în interior şi la exterior, podea joasă cu platformă retractabilă, pentru a asigura călătorii confortabile pentru toţi cetăţenii municipiului.

Costul achiziţiei este de circa 12,5 milioane de euro. Termenul de garanţie pentru noile autobuze este de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura şi mentenanţa acestora. În anul curent, municipalitatea a achiziţionat 100 de unităţi noi ISUZU şi 58 autobuze rulate de model MAN, VOLVO şi VDL, destinate rutelor din Chişinău şi din suburbiile acesteia.

Similare
RECOMANDĂRI