600 de salvatori şi pompieri vor veghea securitatea antiincendiară de Paştele Blajinilor
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

600 de salvatori şi pompieri vor veghea securitatea antiincendiară de Paştele Blajinilor

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI în perioada 15 – 16 aprilie 2018, pentru vegherea securităţii antiincendiare şi prevenirea situaţiilor de risc la datorie vor fi 600 de salvatori şi pompieri cu 200 unităţi de tehnică.

 Angajaţii IGSU vor monitoriza starea antiincendiară de Blajini şi vor acţiona la lichidarea situaţiilor excepţionale. În prejma cimitirului Sfântul Lazăr din municipiul Chişinău, pe parcursul perioadei indicate o autospecială de intervenţieva fi gata să intervină în caz de incendii. Mai mult, grupe mobile formate din angajaţii inspectoratului vor fi prezente în prejma cimitirolor din ţară pentru a preveni situaţiile de risc.

În contextul prevenirii incendiilor, pompierii îndeamnă oamenii să evite aprinderea vegetaţiei uscate, care poate provoca focare de proporţii. Tot pentru a exclude situaţiile excepţionale, salvatorii recomandă persoanelor să mânuiască cu grijă lumânările şi candelele aprinse. Mai mult, nu este indicată lăsarea acestora fără supraveghere.

În caz de situaţii de risc, oamenii pot apela pentru ajutor la numărul unic de urgenţă 112.
Similare
RECOMANDĂRI