Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A fost lansat un film de scurt metraj cu scopul de a informa şi sensibiliza lucrătorii medicali în problema abuzului sexual asupra copiilor

Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii a lansat un film de scurt metraj cu scopul de a informa şi sensibiliza lucrătorii medicali în problema abuzului sexual asupra copiilor. Conform autorităţilor din Republica Moldova, fenomenul este în creştere. Doar în 2019 s-au înregistrat aproape 400 de cazuri, cu peste 80% mai mult faţă de anul 2014.

Filmul prezintă povestea unui eleve abuzată sexual de către profesorul ei de dans. Fetiţa nu are curajul să spună părinţilor despre abuzurile la care este supusă, dar spune totul unui medic. 

DANIELA SÎMBOTEANU, preşedintele Centrului Naţional de Prevenire a Abuzului Faţă de Copii: "Este un produs realizat în urma unei experienţe de 20 de ani de asistenţă a copiilor victime, a abuzului sexual. Respectiv am încercat să reflectăm cumulativ experinţa noastră. Şi suntem foarte bucuroşi că am găsit o echipă care a putut să ilustreze acele proceduri legale deopotrivă cu emoţiile şi modul prietenos cum ar trebui să abordeze un profesionist un copil".

Filmul va fi utilizat ca instrument metodologic în cadrul instruirilor ce vor începe în luna februarie. 

NINEL REVENCO, preşedintele Societatea de Pediatrie din Republica Moldova: "Considerăm că instruirele lucrătorului medical, în special din asistenţa medicală primară, din asistenţa medicală prespitalicească, din unităţile primiri urgente vor contribui la sporirea capacităţilor profesionale în prevenirea, identificarea şi cel mai important raportarea şi implicarea în soluţionare acestor probleme".

Filmul a fost realizat în cadrul proiectului "Creşterea gradului de conştientizare cu privire la abuzul sexual şi exploatarea sexuală a copiilor în rândul lucrătorilor medicali", cu sprijinul Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI