Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A plecat din Basarabia doar cu un bagaj de vise, iar Marea Britanie a primit-o cu braţele deschise. Povestea de viaţă a Dianei Stamati-Popuşoi

O femeie din Republica Moldova a plecat împreună cu familia la Londra, în urmă cu 10 ani, iar acum succesele sale în afaceri servesc un bun exemplu şi pentru alţii. Conduce în Marea Britanie o companie iar recent a scris o carte despre maternitate. 

Diana Stamati-Popuşoi spune că a plecat de acasă, din Basarabia, doar cu un bagaj de vise, dar Marea Britanie a primit-o cu braţele deschise. Acolo, femeia şi-a lansat o afacere în domeniul coaching-ului. Diana îi ghidează pe cei din diasporă să-şi atingă scopurile. Femeia spune că în Republica Moldova nu ar fi reuşit să-şi dezvolte o afacere. 

DIANA STAMATI-POPUŞOI, antreprenor: "Acum am un business în domeniul coachingului şi am şi un job într-un magazin, care îmi oferă flexibiltate că am şi familie şi copiii. Couchingul este foarte util pentru cei care dores să găsească mai multă claritate în viaţă sau uneori nuştiu în care parte să o apuce, sau pur şi simplu au nevoie de susţinere în perioada de dezvoltare a afecerii. Ideea englezilor este dacă ştii faci, poftim mergi înainte. Sunt foarte deschişi colaborărilor. Nu se pun beţe în roate". 

Recent, Diana a lansat şi o carte despre experienţa sa de a naşte în Anglia. Cartea se bucură de succes în rândul părinţilor de pretutindeni. Femeia spune că are cu ce compara sistemul medical, mai ales că primul copil l-a nascut într-o maternitate din Republica Moldova.

DIANA STAMATI-POPUŞOI, antreprenor: "Când am născut al doilea copil am înţeles că este o diferenţă foarte mare între medicina, între atitudinea medicilor faţă de mămicile însărcinate, faţă de noi-născuţi şi iată în momentul cela mi-am propus să scriu o carte. Am pus pe paginele ei, ideile noi pe care le-am aflat, felul în care suntem asistate noi, aici, mămicele".
 
Diana spune nu se va întoarce în Republica Moldova, însă revine de fiecare dată cu drag în locurile natale. Aici sunt părinţii şi rudele ei. 

DIANA STAMATI-POPUŞOI, antreprenor: "Nu ne-am gândit să ne întoarcem, ne-am stabilit, aici. Copii sunt foarte bine acomodaţi şi cu cultura acestei ţări. Cred că în Republica Moldova ar fi bine să fie un preşedinte care să elimine corupţia, să ofere un spaţiu de creştere tinerilor şi să-i motiveze să rămână în ţară". 

Pe lângă faptul ca este femeie de afaceri, mama şi scriitoare, Diana este şi preşedintele Asociaţie Moldo-Britanice "Vatra", care organizează evenimente culturale pentru basarabenii din diasporă. 
Similare
RECOMANDĂRI