Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Acoperişul grădiniţei Ghiocel din Sângerei va fi reparat cu suportul României

După mai bine de 50 de ani, acoperişul grădiniţei Ghiocel din Sângerei va fi reparat. Asta datorită Guvernului României care va aloca banii necesari. Costul lucrărilor este estimat la un milion şase sute de mii de lei.

Grădiniţa Ghiocel este una din cele mai mari din oraşul Sângerei. De când a fost inaugurată, în 1963, instituţia nu a mai beneficat de reparaţii serioase.
 
„Avem nevoie de blocuri sanitare, materiale didactice, gard sunt necesitati”, a declarat ANA GUBCEAC, director, grădiniţa „Ghiocel”.
 
Totuşi, una din cele mai mari probleme este acoperişul vechi, care dă mari bătăi de cap educatorilor pe timp de ploaie.
 
„Când plouă, uneori picură. Este foarte important. Eu am crescut in aceasta gradinita si lucrey de 42 de ani. Foarte mult ne bucuram ca am avut o colaborare stransa cu România”, a spus NINA COJOCARI, educatoare.
 
 În scurt timp vor demara lucrările de reparaţie la acoperiş. Guvernul României va aloca suma necesară de bani.

„Ne bucuram ca facem lucuri bune. Copii merită, cadrele didactice şi vom avea grijă să se desfăşoare în condiţii foarte bune”, a spus PETRIŞOR DUMITRESCU, Consulul General al României la Bălţi.
 
„Am vrut sa spun un simplu multumesc pentru tot ce a facut fratele de peste Prut pentru orasul Sangerei si de ce nu pentru toata Republica Moldova”, a declarat ARCADIE COVALIOV, primar, Sângerei.
 
Între timp, micuţii vin cu mare drag la grădiniţă pentru a se bucura de copilărie şi căldura educatorilor. Acum sunt la ora de muzică. Îmbrăcaţi în straie naţionale, copiii prezintă un mic concert oaspeţilor care le-au trecut pragul.
 
Grădiniţa Ghiocel din Sângerei este frecventată de 150 de copii.
 
Similare
RECOMANDĂRI