Adrian Dupu: Interconectarea infrastructurii dintre România şi Republica Moldova este foarte importantă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Adrian Dupu: Interconectarea infrastructurii dintre România şi Republica Moldova este foarte importantă

Invitat în platoul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova, secretarul de stat al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova, Adrian Dupu, a menţionat că proiectele socio-umanitare, educaţionale, culturale comune, cooperarea dintre cele două state şi în special interconectarea infrastructurii dintre România şi Republica Moldova este foarte importantă.

„Urmează să implementăm un proiect prin care să descurajăm abandonul şcolar şi prin care să încurajăm rata de alfabetizare, un proiect adresat elevilor din clasele mici. Avem proiecte de mass-media, în care sprijinim mass-media de limba română. Avem 5 piloni pe care îi finanţăm. Este mass-media, este educaţia, cultura, istoria şi spiritualitatea.  Tot ajutorul care vine din Europa şi din Vest către Republica Moldova nu are niciun echivalent din partea de est. De-a lungul anilor vedem investiţiile care s-au facut în Republica Moldova.Toţi banii care au venit din România, din UE, din SUA, nici măcar 10% nu se regăsesc în banii pe care Rusia i-a investit în R. Moldova, în proiecte de infrastructură, nu în propagandă. România şi Uniunea Europeană a dat dovadă de multă responsabilitate, dar şi de o grijă aparte pentru R. Moldova. Este foarte important să ne conectăm infrastructura. Indiferent de faptul că în România e o criză politică la moment, România este şi acum gata să fie alături de R.Moldova.”

În condiţiile în care propaganda rusească continuă să fie extrem de vizibilă pe teritoriul Republicii Moldova, autorităţile de la Bucureşti ar trebui să sprijine presa românească în Barasabia, pentru ca societatea să facă faţă acestei propagande care inundă spaţiul mediatic timp de trei decenii.

„Propaganda nocivă este partea unui război hibrid care inundă spaţiul mediatic şi în România şi în Republica Moldova. Situaţia trebuie foarte rapid gestionată. Este nevoie de un plan şi un anume tip de strategie, avem nevoie de soluţii împotriva războiului hibrid. Agresiunea se poartă prin război hibrid, prin informaţie, prin malformarea informaţiei. Avem probleme enorme din acest punct, în România, inclusiv în a combate pandemia.”, a menţionat ex-ministrul de Externe al României, preşedintele PMP, Cristian Diaconescu.

Ediţia emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova poate fi urmărită mai jos.

Similare
RECOMANDĂRI