Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Aglomeraţie la centrele medicilor de familie. Doctorii spun că fac faţă cu greu situaţiei

Aglomeraţie mare la centrele medicale. Oamenii se înghesuie, dis-de-dimineaţă, să ajungă printre primii la doctor. Procedura este, însă, îngreunată pentru că sunt lăsaţi să intre doar cei care au reuşit să-şi facă programare din timp, restul fiind nevoiţi să facă cale întoarsă.

Zilnic, la uşa policlinicii din Bălţi se formează cozi imense. Dornici să ajungă cât mai repede la un medic, mulţi uită să respecte distanţa fizică de siguranţă.

Procedura este cu atât mai anevoioasă cu cât numărul persoanelor ce pot fi consultate este limitat. Intră doar cei care au o programare la un specialist. După ce trec pragul institutiei medicale, pacienţilor li se ia temperatura şi trebuie să-şi dezinfecteze mâinile.

Oamenii se plâng că nu reuşesc întotdeauna să obţină o programare.

"Am trei saptamani de când mă tratez acasă. Nu ai programare nu te primeşte, dar e urgent. E foarte greu. Toţi vor să treacă şi se face aglomeraţie, dar ce să faci? Sunt bonavă, mă simt atât de rău, dar nici nu pot să intru", susţin ei.

Doctorii spun că fac faţă cu greu situaţiei pentru că, deseori, pacienţii îşi varsă furia pe lucrătorii medicali.

ALIONA CALISTRU, directorul Departamentului de Asistenţă Medicală Ambulator, Bălţi: "Este foarte dificil, sunt brustaţi lucratorii medicali si asta da dovada ca populatia noastra de o cultura sanitara joasa".

Doctorii îi îndeamnă pe oameni să ia legătura, telefonic, cu medicii de familie pentru a le cere ajutorul şi să apeleze la un specialist doar dacă au neapărată nevoie. 
Similare
RECOMANDĂRI