Ala Nemerenco, despre „indiferenţa şi incompetenţa” unor medici faţă de pacienţii lor: Sistemul medical va fi curăţat pas cu pas
Sursa foto:IPN Vizualizari:

Ala Nemerenco, despre „indiferenţa şi incompetenţa” unor medici faţă de pacienţii lor: Sistemul medical va fi curăţat pas cu pas

Ministra Sănătăţii, Ala Nemerenco, declară „război indiferenţei, aroganţei, incompetenţei, inculturii” manifestate de unii medici sau asistenţi medicali în raport cu pacienţii lor. Ministra a menţionat că medicina va fi curăţată pas cu pas de aceste „calităţi” urâte la care sistemul de sănătate a închis ochii ani şi ani.

„Aceste „calităţi” se întâlnesc din ce în ce mai des, aducând prejudicii mari stării de sănătate a pacienţilor, ştirbind imaginea colegilor care îşi fac munca bine şi cu multă dedicaţie, şi a instituţiilor medicale. Aceste „calităţi” nu reies din faptul că medicii şi asistenţii au salarii mici sau condiţii improprii de muncă. Aceste „calităţi” le manifestă cei care au ajuns întâmplător în această profesie divină, cei care nu au compasiune faţă de durere, care nu sunt prieteni cu deontolgia şi etica medicală. Primesc zilnic mesaje în care mă cutremură comportamentul unor colegi, comportament, care înainte nu a reprezentat breasla medicinii, cea mai intelectuală categorie a societăţii din toate vremurile. Şi ce e mai cutremurător, aceasta se întâlneşte şi în raport cu micii pacienţi”, scrie Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ministra Sănătăţii îndeamnă medicii să nu mai tolereze un aşa comportament în rândul lor, iar conducătorii instituţiilor şi şefii de departamente sunt ateţionaţi că „se fac responsabili din moment ce nu muncesc la dezrădăcinarea acestui mod de comunicare între personalul medical şi pacient”.

„O să atrag atenţia tuturor societăţilor şi asociaţiilor profesionale medicale asupra faptului că trebuie să fie interesaţi nu doar de competenţa clinică a medicului/asistentului, ci şi de haina în care aceasta se manifestă”, a mai adăugat Ala Nemerenco.

Totodată, ministra a mai anunţat că va depune toată străduinţa ca medicina să fie curăţată pas cu pas „de aceste urâte calităţi la care sistemul de sănătate a închis ani şi ani ochii. Dacă cei vizaţi nu se vor conforma şi cei responsabili nu vor lua atitudine să prevină aceste comportamente, voi pune în aplicare tot ce stă la îndemâna unui ministru pentru a ne debarasa de ele, adesea împreună cu cei care le deţin”.

Similare
RECOMANDĂRI