Amenzi pentru persoanele care urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce. Noile prevederi introduse în Codul Contravenţional
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Amenzi pentru persoanele care urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce. Noile prevederi introduse în Codul Contravenţional

Persoanele care au fost private de dreptul de a conduce, dar urcă la volan, riscă amenzi de până la şase mii de lei. Prevederea se conţine într-un proiect de lege pentru completarea Codului Contravenţional, transmite IPN.

Ministerul Justiţiei, care a avenit cu iniţiativa, precizează că legislaţia contravenţională în vigoare nu sancţionează  conducerea vehiculului de către o persoană care a fost privată de dreptul de a conduce mijloace de transport. Sancţiune este stabilită numai în Codul Penal.

Mai exact, se pedepseşte şofatul în cazul privării dreptului de a conduce dacă persoana este în stare avansată de ebrietate sau dacă a provocat un accident cu vătămări corporale sau cu deces. Proiectul avizat de Guvern propune amendă contravenţională de la 3 500 de lei la 6 000 de lei pentru conducerea vehiculului de către o persoană privată de dreptul de a conduce vehicule.

Prin acelaşi proiect se propune sancţionarea circulaţiei pe drumurile publice a vehiculelor care au pe roţi sau în caroserie noroi sau materiale de construcţie. Sancţiunile sunt pentru cei care nu spală roţile vehiculelor care părăsesc şantierul de construcţie. Urmează să fie aplicată amendă de până la 1 200 de lei şi trei puncte de penalizare pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice – amendă de până la 1 500 de lei.

Similare
RECOMANDĂRI