Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ANSA a verificat cea mai mare fabrică de procesare a peştelui

Veste bună pentru enoriaşi. În această duminică, de Florii, este  dezlegare la peşte. Indiferent cum va fi preparat de gospodine, este important ca aceasta să fie proaspăt. Inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor au făcut astăzi un control riguros la cea mai mare fabrică de procesare a peştelui din Republica Moldova.

Tot peştele este adus, congelat, din ţările nordine. Este depozitat şi păstrat la o temperatura de până la -20 de grade Celsius.
 
Mai apoi, peştele este procesat. De exemplu, în sala de ambalare, peştele este selectat cu mare grijă de către angajaţi. Doar cel proaspăt şi sănătos e ambalat în cutii.
 
La fabrică se pregătesc specii de peşte pentru toate gusturile. De exemplu, se face şi peşte sărat. Produsele stau mai multe zile la sărare. Se prepară în cantităţi mici pentru a evita risipa.
 
Iar în sala de alături găsim trei camere de afumare a peştelui. Procesul este natural şi totul se face în baza unui rumeguş din cinci tipuri de lemn. Odată pregătiţi, peşti sunt întinşi la uscare. Din ce au observat inspectorii, curaţenia este la ea acasa în fabrică.
 
Între timp, inspectorii ANSA au verificat dacă temperatura de păstrare e conformă.
 
S-au prelevat şi probe din zona de lucru.
 
Şi cum fabrica are mai multe magazine, am mers şi într-un punct de comercializare a peştului pentru a vedea şi condiţiile de acolo.

Expertizarea produselor din peşte se face într-un laborator acreditat. Dacă analizele arată că marfa nu este proaspată, iar condiţiile de păstrare şi vânzare nu sunt corespunzatoare, sunt iniţiate anchete interne. 
  
Similare
RECOMANDĂRI